Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszer-biztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy akik a termelőtől március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően fogyasszák el a vásárolt árut. A sütést nem igénylő élelmiszerek esetében pedig egyáltalán nem javasolt a fogyasztásuk.
A Nébih tájékoztatása szerint ezeknek a termékeknek az elfogyasztása ételmérgezésre utaló tüneteket idézhet elő, jelentkezhet
Ha valaki a termék elfogyasztása után ilyen tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz – javasolta a hivatal, amely a húskészítmény adatait is közölte. Ezek szerint az előállító Sári Gyula kistermelő, az értékesítés helyszíne:
Az eset miatt a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból, és elrendelték a megsemmisítésüket.