Index Vakbarát Hírportál

Jobban van az ukrán csecsemő, 40 fokos lázzal vitték kórházba Budapesten

2022. március 26., szombat 06:55

Javult az állapota annak az Ukrajnából menekült hat hónapos kisfiúnak, akit a rendőrök motoros felvezetéssel, 40 fokos lázzal vittek kórházba a napokban.

Az RTL szerint a kisfiú valószínűleg egy vírusfertőzés miatt került kiszáradáshoz közeli állapotba. Családja a kórházat keresve eltévedt, ezután kértek segítséget azoktól a rendőröktől, akik gyorshajtókra vadásztak az M3-as közelében.

Bercsényi László Tamás, a BRFK közlekedésrendészetének munkatársa azt mondta az esetről, hogy a gyermek édesapja szólította le őket.

Mondta, hogy több napja úton vannak, Ukrajnából, Visk nevezetű községből menekítette ki a feleségét és a két gyermekét az ukrán–orosz háború elől, és útközben a kisebbik gyermek, egy hat hónapos csecsemő rosszul lett

– idézte fel a rendőr.

Ezután az egyenruhások motoros felvezetéssel kísérték el a családot a közeli Bethesda gyermekkórházba. Az orvos szerint a gyermek állapota azóta már jelentősen javult.

Valószínűleg vírusfertőzés lehetett. Lázas volt és kiszáradt, nem fogyasztott elég folyadékot, és emiatt egy kis infúziós kezelés kellett neki. Most már jobban van

– mondta a gyermek orvosa, Zilahy Mónika az RTL-nek. Hozzátette: a kisfiút várhatóan a következő napokban kiengedik a kórházból.

Az eddigi adatok szerint már mintegy 3,7 millió ember menekült el Ukrajnából, nagy részük, körülbelül 1,9 millióan kiskorúak. Az UNICEF szerint már minden második ukrán gyermeknek el kellett hagynia az otthonát.

Rovatok