Index Vakbarát Hírportál

Élvezze a napsütést, vasárnap már nem tudja

2022. március 26., szombat 17:09

Késő délutántól, estétől északkelet felől szakadozóban lévő hidegfronti felhőzet érkezik, amely éjszaka tovább halad délnyugat felé, de csapadékot nem okoz. Vasárnap a reggeli órákban még lehetnek erősebben felhős tájak, majd az érkező fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett döntően napos időre számíthatunk.

Szombaton a légmozgás estétől átmenetileg mérséklődik, majd az éjféli órákban az északkeletire forduló szél előbb az északkeleti megyékben, majd a Tiszántúlon másutt is megélénkül – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és 6 fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél alacsonyabb, a magasabban fekvő vidékeken, a nagyobb városok belsejében, illetve a vízpartok mentén ennél magasabb értékeket is mérhetnek.

Vasárnap a reggeli órákban még lehetnek erősebben felhős tájak, majd az érkező fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett döntően napos időre számíthatunk. Estére mindenütt kiderül az ég. Az északkeletire forduló szelet elsősorban a Dunától keletre kísérhetik élénk széllökések, de a Bodrogközben erős széllökések is előfordulhatnak, estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható az előttünk álló 24 órában. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint azonban gyenge hidegfront éri el térségünket, ami csak az arra legérzékenyebbek szervezetére gyakorol hatást: fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

Rovatok