Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós: Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik Vas megyében

2022. március 28., hétfő 11:30

Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik a Vas megyei Csepregen, az Uniriv Kft.-ben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere Budapesten.

Kásler Miklós azt mondta, a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet a megfelelő fertőtlenítésre, és a most bejelentett felületfertőtlenítésre alkalmas gépcsalád új technológiával végzi ezt. Ismertetése szerint az ezüstkolloid-tartalmú nanotechnológiás fertőtlenítőszer a felületeken megszilárdul, azokon bevonatot képezve 5-6 órán keresztül gátolja a vírusok megtapadását.

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Vas megye 2. számú választókerületének Fidesz–KDNP-s képviselőjelöltje elmondta, az Uniriv Kft. által gyártott berendezés alkalmas kórházi ágyak, betegszállító kocsik, kerekesszékek, továbbá bevásárlókocsik, raklapok, csomagok, bőröndök, dobozok, táskák, játékok fertőtlenítésére.

A Csepregen 1991-ben családi vállalkozásként alakult szegecsgyártó cég a nemzetközi piacon is jelen van, és hozzátette,

a fertőtlenítő berendezés gyártásához a telephelyen 220 négyzetméteres új részleget alakítottak ki 100 millió forintos kormányzati támogatással.

Kiemelte, a vállalkozás havi 50-70 fertőtlenítő berendezés gyártására képes, a gyártóhelyen két műszakban további három-három embernek adnak munkát.

Ágh Péter kitért arra, hogy a berendezés elkészült darabjait a cég Vas megyei intézményeknek ajánlotta fel, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést, hozta le az MTI.

Rovatok