Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Orbán Viktor sokkal több vagyont lopott el, mint Rákosi

2022. március 28., hétfő 16:39

Az ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje szerint ha arról van szó, hogy ki mennyit lopott, akkor Orbán Viktor a legnagyobb bűnöző.

Márki-Zay Péter egy rádióinterjúban arra a kérdésre, hogy győzelme esetén mi a garancia arra, hogy még karácsonykor is miniszterelnök lesz, kifejtette, hogy „garancia semmire nincs”, de nem látja, hogy kiben tudna megegyezni a hat párt, főleg úgy, hogy az ő legitimációja nem a pártoktól jön, hanem az előválasztás végeredményéből.

Hangsúlyozta azt is: ha a hat pártból valaki más miniszterelnököt akarna, akkor sem tudná leváltani, mert a koalícióban a legerősebb pártnak sem lesz nagyobb súlya harminc százaléknál. Az ellenzéki kormányfőaspiráns szerint arra sincs garancia, hogy Fidesz-siker után Orbán Viktor karácsonykor még mindig miniszterelnök lesz.

Márki-Zay Péter úgy gondolja, hogy azokat a személyeket, akiket a Fidesz el akart számoltatni, nem számoltatta el. Erre két magyarázatot lát: vagy ártatlanok, vagy „együtt loptak Orbán Viktorral”. A politikus itt összejátszást és nagykoalíciós lopást emlegetett.

A miniszterelnök-jelölt a Spirit FM Beszóló című műsorában arról is beszélt, hogy

Orbán Viktor sokkal több vagyont lopott el, mint Rákosi.

Ezen a ponton szóba került az is, hogy Szálasi Ferenc több embert megölt, ahogy Márki-Zay Péter fogalmazott: „Hál’ Istennek Orbán Viktor közvetlenül nem adott utasítást senkinek a halálára. Az tény, hogy 45 ezer ember annak köszönhetően halt meg, mert Orbán Viktor nem tudta őket megvédeni.”

A politikus a történelmi analógiát úgy összegezte, hogy

ha arról van szó, hogy ki hány embert ölt meg, akkor nem Orbán Viktor a legnagyobb bűnöző. Ha arról van szó, hogy ki mennyi pénzt lopott, akkor Orbán Viktor a legnagyobb bűnöző.

Vasárnap országgyűlési választások lesznek Magyarországon, az erről szóló híreinket itt találja.

Rovatok