Index Vakbarát Hírportál

„Megütött, és megfenyegetett, hogy a gyerekkel együtt ás el a tuják közé”

2022. március 28., hétfő 19:19

Az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisambulanciáján jártunk, ahol kapcsolati erőszak áldozatainak segítenek. Sándor-Lenkei Aida, az intézmény szakmai vezetője kalauzolta végig az Index stábját a krízisambulancián, és mondta el, hogyan zajlik áldozatsegítő munkájuk a gyakorlatban, miben és hogyan kaphat tőlük segítséget, többek között ingyenes jogi és pszichológiai támogatást az őket felkereső áldozat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legfontosabb missziója az áldozatok védelme, valamint a kapcsolati erőszak elleni küzdelem. 

Az érintettek ellátásában már évtizedes tapasztalattal bíró szervezet nem csupán intézményeket, köztük krízisambulanciákat működtet szerte az országban az áldozatok számára, időről időre kampányokkal, videókkal és prevenciós programokkal hívja fel a figyelmet a kapcsolati erőszak jeleire, illetve a megoldási lehetőségekre.  

Legújabb kampányukban, amelyhez négy kisfilm is készült, elsősorban a verbális bántalmazás természetét, működését mutatják be, hogy az általános edukáció mellett az áldozatok magukra ismerjenek, és erőt meríthessenek a kilépéshez. 

Ha Ön vagy bárki a környezetében bajban van, további információt az Ökumenikus Segélyszervezet munkájáról, a segítőszolgáltatásokról, köztük a krízisambulanciákról ITT talál. 

Rovatok