Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökre támadtak Borsod megyében

2022. március 28., hétfő 13:55

A rendőrök március 27-én reggel csendháborításról szóló bejelentés miatt intézkedtek egy borsodi háznál.

A rendőrök a háznál közölték a házigazdával, hogy szabálysértési eljárás lefolytatása miatt előállítják a rendőrkapitányságra. A férfi ezt tudomásul vette, majd beült a rendőrautóba – írta a Központi Nyomozó Főügyészség a Police.hu-n.

Két vendég azonban kifogásolta a rendőri intézkedést, így felszólították az egyenruhásokat, hogy engedjék el a társukat.

Ezt követően szóltak a házigazdának is, hogy nyugodtan szálljon ki a kocsiból, majd agresszívan megindultak a rendőrautó felé. A járőrök próbálták távol tartani a két férfit az autótól, és felszólították őket, hogy fejezzék be a fenyegető magatartást.

Ezután az egyik férfi erőteljesen megragadta az egyik egyenruhás csuklóját, míg a másik a rendőrautó hátsó ajtaját kezdte rángatni, amelyet eközben a rendőr próbált becsukni.

A két férfi csak a rendőrök által alkalmazott könnygáz hatására hagyott fel a támadással, az előállított házigazdával csak az erősítés megérkezését követően tudtak elindulni a kapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövetők őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövetők gyanúsítás ellen bejelentett panaszát – és egyikük őrizet elrendelése ellen bejelentett panaszát – a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította.

Rovatok