Index Vakbarát Hírportál

Majdnem megfojtotta az apját, aztán elment dolgozni

2022. március 30., szerda 13:50

Vádat emeltek egy idős édesapját megfojtani próbáló férfival szemben, aki azért támadt az ápolásra szoruló betegre, mert nem akarta folyamatosan gondozni – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivőjének közlése alapján a férfit, aki megkísérelte az apja megfojtását, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

A több betegségben is szenvedő, idős férfi egész nap ápolásra szorult, amit a vádirat szerint a fia nem akart ellátni, mivel nem szeretett volna felmondani a munkahelyén. Az emiatt ingerült férfi 2020. december 10-én kora délután az egyik Csongrád-Csanád megyei településen levő házukban, miután alkoholt fogyasztott, úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját.

Hogy megvalósítsa tervét, a széken ülő édesapja mögé lépett, és fojtogatni kezdte. A beteg férfi minden erejével védekezett, így sikerült a szorításból kiszabadulnia. Azonban a fia a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. Később a fojtogató a látványtól megijedve abbahagyta a bántalmazást, és elment dolgozni.

A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos sérülésekkel. Folyamatos védekezése, ellenállása miatt élte túl a támadást, ám végül – a szakszerű orvosi kezelés ellenére – vírusfertőzés miatt a kórházban elhunyt.

Rovatok