Index Vakbarát Hírportál

Százezer alá csökkent a fertőzöttek száma

2022. március 30., szerda 09:08

Csökkent a kórházi ápolásra szoruló betegek száma. Az elmúlt nap adataival együtt már 1 849 217 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta.

Az elmúlt napon 8788 mintavétel alapján 2906 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 40 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal szerdán közzétett adataiból.

A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint a legtöbb új fertőzött Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Egy nappal korábban 1730 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 48 beteg. Kórházban 1896 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 55-en voltak lélegeztetőgépen.

Emelkedést mutatnak a szennyvízadatok

Továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A mintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten továbbra is enyhe emelkedést mutat. A koncentrációk Szekszárd és Veszprém kivételével minden vizsgált településen az „emelkedett” tartományba esnek.

Megszűntek a korlátozások

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely március elején bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. A módosított szabályok értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok