Index Vakbarát Hírportál

Kilenc és fél évre ítélte a pedofilt a bíróság

2022. március 30., szerda 16:44

Kilenc és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék szerdán azt a férfit, aki gyerekek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

A férfit több rendbeli szexuális erőszak, folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel elkövetett szexuális erőszak bűntettében, valamint két rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében, és öt rendbeli szexuális visszaélés bűntettében találta bűnösnek a bíróság. A vádlott bűnös továbbá gyermekpornográfia bűntettében és kilenc rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében is.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható legkorábban feltételes szabadságra. Ezen felül a bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

Az áldozatok védelme miatt zárt tárgyalást rendeltek el

Az ítélet rendelkező részét a Debreceni Törvényszék nyilvánosan hirdette ki, azonban az indoklás már zárt tárgyaláson folytatódott. A nyilvánosság kizárása erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorúak kímélete, védelme érdekében történt. A büntető ügy kiskorú sértettjeinek emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke ugyanis meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket.

A bíróság döntése nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbezett.

Az ügy másodfokú, jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét, annak betartását a nyomkövetővel rendelte ellenőrizni, a lakását nem hagyhatja el.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok