Index Vakbarát Hírportál

Megbüntette Hoppál Pétert a választási bizottság

2022. március 31., csütörtök 22:22

Ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezték, mert kihúzta a kábelt az ellenzéki LED-falból Pécsen. Debrecenben a Momentum szerint az ellenzéki kampányolók áramot sem kapnak a technikához.

Baranya megye 2-es számú egyéni választókerületének Fidesz–KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltje kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsítő LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön döntött az ügyben. Határozatukban azt írták, hogy a képviselő hétfői tettével megsértette a választási eljárásról szóló törvénynek a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeiről szóló paragrafusát.

Hoppál Pétert 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték, és eltiltották a további jogsértésektől. A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok képviseletében Mellár Tamás (Párbeszéd) és Szakács László (DK) országgyűlési képviselők, akik Baranya megye 1. és 2. számú választókerületében jelöltként indulnak, egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert, és további eljárásokat helyeztek kilátásba a kormánypárti képviselő egy nappal korábbi tette miatt.

Hoppál keddi közleményében indoklásként azt írta:

Lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát.

Közlése szerint tettével elnémította „azt a hazugságözönt”, amely a kivetítőből „folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat”.

Debrecenben is gond van a LED-fallal

Az ellenzéki kampánycélokat szolgáló LED-falak működése Debrecenben is problémába ütközik. Ott ki sem kell húzni, mivel a készülék nem kap áramot az önkormányzattól. Csak papíron, az engedély viszont önmagában még kevés a működéséhez.

Pénteken tettünk ki egy LED-falat a Fórum előtti térre, előre bejelentve az önkormányzatnál, hogy szükségünk lesz hozzá áramforrásra. Az engedélyt megkaptuk, de áramot azóta is képtelenek voltak biztosítani

– írta közösségi oldalán Mándi László, a Momentum politikusa.

Az Opus Titász szakemberei kérésünkre azonnal a helyszínre jöttek, és megállapították, hogy a hiba az önkormányzat villamosszekrényében van. Az önkormányzat városüzemeltetési osztályán azonban péntek délután már senki nem akart foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ahogy másnap, a hétköznapi emberek számára munkanapnak számító szombaton sem dolgozott SENKI a Városüzemeltetésen

– írta Mándi László, hozzátéve:  nem tudják, hogy képtelenek-e áramot szolgáltatni, vagy csak szándékosan akadályozni akarják az ellenzék kampányát. Azt nem tartja lehetségesnek, hogy az önkormányzat a saját városának belvárosában napokon keresztül nem tud áramot adni egy rendezvényhez.

Rovatok