Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Külső segítségre támaszkodik az ellenzék, de ennek a függetlenség az ára

2022. március 31., csütörtök 21:25

A miniszterelnök szerint az ellenfél hatalomtechnikai szempontból jól képzett, és nem válogat az eszközökben.

Kulturálisan annyira mást képvisel a baloldal, mint a magyar többség, hogy ez a szakadék nem hidalható át egy politikai kampánnyal, tehát nekik külső erőforrást kell bevonniuk, ha hatalomra akarnak kerülni – írta esti Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök. Hozzáfűzte: a baloldal a bevándorlás, a család és a nemzet fontosságának kérdésében nem a magyar többség oldalán áll.

Ők úgy gondolják, hogy nekik külföldi segítség nélkül soha nem is lesz többségük Magyarországon. A külső erőforrást persze nem adják ingyen, annak mindig megvan az ára, Magyarország ennek fejében el is veszítené függetlenségének egy jelentős részét

– jegyezte meg Orbán Viktor. Szerinte az ellenzéki oldal hatalomtechnikai szempontból jól képzett, és nem válogat az eszközökben. Odáig is elmennek, hogy ha előnyt remélnek attól, hogy Magyarország időben nem jut hozzá a neki járó uniós forrásokhoz, akkor ezt a hatalmi kártyát gátlástalanul ki is játsszák – tette hozzá.

De mi sem most jöttünk le a falvédőről, mi is ott vagyunk a harcmezőn, és mi is tesszük a dolgunkat – zárta bejegyzését a miniszterelnök.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok