Index Vakbarát Hírportál

Tovább nőtt a választási kedv a délutáni órákban

2022. április 3., vasárnap 18:06

Vasárnap 17 órakor 62,92 százalék volt a választási részvételi arány – tudatta az NVI, ami azt mutatja, hogy továbbra is tart a szavazókedv. 4 840 928 választópolgár már megjelent a voksoláson 17 óráig.

Az adatokból ugyanakkor kiderül, már nem marad el annyival a részvétel a 4 évvel ezelőttitől, mint délelőtt 11-kor, amikor még több mint 4 százalék volt a különbség 2018-hoz képest.

Budapesten 66,82 százalékos a részvételi arány, a legtöbben a 3. számú egyéni választókerületben szavaztak, (72,24 százalék), ahol többek között Fürjes Balázs (Fidesz–KDNP) és Hajnal Miklós (Egységben Magyarországért) küzd meg a mandátumért.

A legkevesebben (59,41 százalék) továbbra is a 6. számú választókerületben vettek részt a voksoláson, ahol Sára Botond (Fidesz–KDNP) és Jámbor András (Egységben Magyarországért) között dőlhet el a verseny.

Országosan 17 óráig változatlanul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as számú választókerületben volt a legalacsonyabb a részvétel, a szavazók 57,51 százaléka járult urnákhoz.

Itt olvashatja az Index választási mellékletét friss adatokkal, hírekkel, interaktív térképpel kiegészítve. Kövesse velünk percről percre az április 3-i országgyűlési választásokat!

(Borítókép:  Egy férfi leadja szavazatát a budapesti Bolyai Utcai Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok