Index Vakbarát Hírportál

Csak mutatóba látjuk a napot, még a hó is eshet

2022. április 4., hétfő 07:09

A hét első napján alapvetően gomolyfelhős időre számíthatunk, de néhol előbújik a nap. Napközben 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, estére azonban 0 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Alapvetően sok gomolyfelhőre számíthatunk, de a felhős időjárás ellenére néha a nap is kisüt – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből. Csapadék egész nap nem valószínű, de felhívják a figyelmet, hogy napközben sokfelé megélénkül a nyugati, később pedig a délnyugati szél is.

A csúcshőmérséklet a délutáni órákban 7 és 12 fok között alakul, késő estére pedig 0 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Nincs érvényben lévő figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. A kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű. Azonban megjegyzik, hogy a reggeli órákig az Alpokalján, valamint Heves és Borsod térségében előforduló hózáporokból, gyenge havazásból helyenként 1-2 centiméteres hó is kialakulhat.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzésében azt írja, a hét első napján időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban melegedés kezdődik, így a melegfrontra érzékenyeknél gyulladásos eredetű panaszok, vérnyomás-ingadozás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, valamint bágyadtság is előfordulhat. A hajnali hideg miatt pedig kopásos eredetű ízületi panaszok is jelentkezhetnek. Továbbá azt tanácsolják, az alacsony hő- és komfortérzetünk miatt öltözzünk melegen és rétegesen.

(Borítókép:  Behavazott autók Nagykanizsán 2022. április 3-án. Fotó:  Varga György / MTI)

Rovatok