Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter sok sikert kíván az összefogáshoz, ha nélküle megy tovább

2022. április 5., kedd 18:22

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, bár rettenetesen megtörte a vereség, nem érzi szükségét, hogy félrevonuljon. Márki-Zay Péter ugyanakkor el tudja képzelni, hogy már nem látják a helyét az összefogásban.

A Blikknek nyilatkozva Márki-Zay Péter azt mondta: még nem döntötte el, de inkább afelé hajlik, hogy nem veszi fel a parlamenti mandátumot, és marad hódmezővásárhelyi polgármester. A lelkiismerete tiszta, nem hiszi, hogy bárki más többet tett a remélt győzelemért.

Bár rettenetesen megtört a vereség, egyelőre nem éreztem szükségét annak, hogy külön félrevonuljak

– fogalmazott az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Arra a felvetésre, hogy vannak olyanok az ellenzékben, akik már nem látják a helyét az összefogásban, és nyíltan hibáztatták a választási vereségért, azt mondta: el tudja képzelni, hiszen ő egyik pártnak sem tagja.

Ha a parlamenti munkát választanám, ott is csak egy egyszerű képviselő lennék. A hat párt munkáját ezután is érdeklődve figyelem. Ha nélkülem megy tovább az összefogás, ahhoz is sok sikert kívánok

– nyilatkozta Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a következő időszakban azt kell kitalálni, hogyan lehet ellenállást kifejteni, „a becsületes embereket összefogva, a tisztességet képviselni, a támogatókat pedig itthon tartani”.

Mint megírtuk, a Vásárhelyi Televíziónak is azt mondta Márki-Zay Péter, hogy a tervei szerint polgármester marad. 

A választási vereséggel kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokról, illetve a Márki-Zay Pétert érő bírálatokról  ITT és  ITT írtunk.

Rovatok