Index Vakbarát Hírportál

A mindszenti vonatbaleset áldozatai Nagyfára indultak dolgozni

2022. április 5., kedd 21:47

Kedd reggel, valamivel hét óra előtt történt baleset Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó hajtott a sínekre, ahol ütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott, mint az esetről készült videón is látható.

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, munkába mentek. A sofőr a sógorait vitte dolgozni.

Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült, és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, az oldalára borult, és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba.

A balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel, fej- és végtagsérülésekkel kórházba szállítottak. Négyen azonnal meghaltak, az ötödik férfi életéért sokáig küzdöttek a mentősök, de őt sem tudták megmenteni.

Blikk nemrég a baleset helyszínén járt, ahol egy olyan fiatal nővel is találkoztak, aki férjét, édesapját és egyik testvérét is elvesztette. Nyilatkozni azonban sem ő, sem édesanyja nem akartak.  Az egyik áldozat testvére, Márk viszont megszólalt a lapnak, és elmondta, hogy előző este beszélt utoljára a fivérével, Istvánnal.

Építőipari munkát végeztek régóta, Nagyfára indultak dolgozni korán reggel. Az interneten láttam egy képet a balesetről, megismertem az autót, így tudtam meg, mi történt. Mindig a sofőr háta mögött ült István, esélye sem lehetett a túlélésre

– nyilatkozta megtörten Márk, aki elmondta, hogy imádtak horgászni a testvérével, és a napokban is erre készültek.

A szüleinkkel azonnal a helyszínre siettünk, de már nem engedték, hogy elbúcsúzzunk tőle. Nem mehettünk be a lezárt területre, pedig szerettem volna még utoljára látni őt. Édesanyánknál már kétszer volt az orvos a történtek óta, mindenki teljesen összeomlott a családban

– mondta a Blikknek a testvér.

(Borítókép: Összeroncsolódott kisteherautó Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok