Index Vakbarát Hírportál

Rendőrség vizsgálja a zajvédő falba ütköző trolibusz ügyét

2022. április 6., szerda 16:54 | aznap frissítve

A tájékoztatás szerint bűnügyi felelősség nem merült fel, azaz nem közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást.

Az illetékes kerületi rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a kedd reggeli balesetet, amelyben egy trolibusz az M3-as autópálya kivezető szakaszán áttörte a zajvédő falat – tájékoztatta a Telexet a BRFK sajtóosztálya.

A vizsgálat során megnézik a lehetséges műszaki okokat, és megvizsgálják, van-e felelőse a balesetnek. A tájékoztatás szerint bűnügyi felelősség nem merült fel, azaz nem közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást. A baleset helyszínén nem találtak féknyomokat.

A járművezetőt úgy kellett kiszabadítani az ülésből a baleset után, tehát nem eshetett ki az ülésből, ez nem lehetett a fékezés hiányának oka. A baleset során eltört a kormány-összekötő rúd, és a sofőr is kormányhibára panaszkodott. A BKV műhelyében megnézték a törést, amely olyan helyen van, hogy valószínűleg az ütközés okozhatta. 

(Borítókép: Összetört trolibusz az M3-as utópálya kivezető szakaszán a Budapest XIV. kerületében lévő Kacsóh Pongrác úti felüljáró közelében 2022. április 5-én. A troli átszakított egy zajvédő falat. A busz fülkéjéből a tűzoltók szabadítottak ki egy embert. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok