Index Vakbarát Hírportál

Új luxusszálloda nyílik Budapesten

2022. április 6., szerda 12:08

Új luxusszálloda nyílik a budapesti belvárosban, a Klotild-palotában, a Marriott-csoport üzemeltetésével.

A The Gentleman's Review szerint a Ferenciek terénél lévő épületben az amerikai St. Regis nyit szállodát, ami eddig hat másik európai nagyvárosban (Rómában, Firenzében, Velencében, Mallorcán, Isztambulban és Moszkvában) volt jelen. 

A Budapesten nyíló, ötcsillagos, 102 szobával és lakosztállyal rendelkező hotelben lesz étterem, kávézó, bár, spa és konferenciatermek is. A hotel építtetője a 2018-ban bejegyzett ABA Gate Hungary Kft., amely a katari Ali Bin Ali Group magyar leányvállalata. Az övék Doha legelegánsabb luxusáruháza, a helyi Galerie Lafayette, és több mint 40 luxusékszer- és óramárkát is ők forgalmaznak Katarban. 

A Klotild-palota 1906-ban készült el. Testvérépületével, az átellenben lévő Matild-palotával együtt Szász–Coburg–Koháry Klotild hercegnő befektetése volt, és bérpalotának épült a pesti belváros újrarendezésekor. Legutóbb a Buddha-Bar hotelláncolat magyar egysége működött itt a Mellow Mood Hotels licenszében, ezt azonban 2019 januárjában visszaadták, és az akkori állapotok átalakítása tavaly óta zajlik.

A már említett testvérépületben, a Matild-palotában egyébként tavaly nyitottak meg egy másik luxushotelt.

Rovatok