Index Vakbarát Hírportál

A korábbi külügyminiszter szerint Szijjártó Péter megint fordítva ül a lovon

2022. április 6., szerda 18:18

Miután Szijjártó Péter bekérette az ukrán nagykövetet, Balázs Péter korábbi külügyminiszter arról beszélt, hogy ez a lépés egyedül Vlagyimir Putyin orosz elnöknek lehet szimpatikus, és Magyarország az egyetlen, amely látványos, de teljesen szükségtelen politikai akciót követ el.

Balázs Péter korábbi külügyminiszter és az Európai Unió volt biztosa szerint kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnöknek lehet szimpatikus, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bekérette az ukrán nagykövetet, mondván: itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését, és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát.

Megint fordítva ül a lovon a magyar külpolitika

– mondta Balázs Péter a Klubrádióban, hozzátéve: Szijjártó Péter annak az országnak a külügyminiszterét csuklóztatja, amelyet megtámadott Oroszország, amelyet minden magyar szövetséges támogat az orosz invázió idején, és ahol magyar kisebbség is él, amely az ukrán kormányzat döntéseitől függ.

Ilyen környezetben Magyarország az egyetlen, amely látványos, de teljesen szükségtelen politikai akciót követ el

– mondta a korábbi külügyminiszter, kiemelve: ez az Ukrajnában élő magyar kisebbségre rossz fényt vet.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szerdai percről percre frissülő hírfolyamunkat itt olvashatja.

Rovatok