Index Vakbarát Hírportál

Az MKKP operatív igazgatója vasárnap óta rettegésben él

2022. április 6., szerda 09:50

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) meglepetésként érte, hogy a választást még mindig kiírják Magyarországon 2022-ben is, de Orbán Viktor miniszterelnök kiírta, és meg is nyerte magának – mondta Nagy Dávid a párt operatív igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„Ilyenkor én is – 25 évesen – elmegyek, és nagyjából este 8-9 óráig azt érzem, hogy ezt a brutál demokrácia flasht, életérzést át tudom érezni” – fogalmazott Nagy Dávid. Hozzátette, Orbán Viktor nemcsak a Fideszt, de adott esetben az ellenzékét is megkérdezi.

Úgyhogy ezt is szeretnénk neki megköszönni, és Vlagyimir Putyin után mi is szeretnénk neki gratulálni

– mondta a politikus. Az operatív igazgató a csalódottságának is hangot adott, sőt – mint fogalmazott – rettegésben él vasárnap este óta, mert a gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett,

tehát túltolta a kutyapárt ezt az érvénytelen népszavazást (…), és most nem lehetek biztos abban, hogy ha a középső fiam elküldöm óvodába, akkor ott nem drag queenek oktatják, nem melegpornót fogyaszt, vagy nem éppen átműtve fog hazaérni.

Nagy Dávid gratulált ahhoz, hogy Orbán Viktor annak ellenére is meg tudta nyerni a választást, hogy Magyarország azon országok egyike, ahol a legtöbb ember halt meg koronavírusban, a legnagyobb szövetségeséről időközben kiderült, hogy egy tömeggyilkos, és a kampányban teleplakátolta ellenfelével az országot.

A politikus az M1 aktuális csatornán a kutyapárt eredményét közepesen jónak nevezte, megjegyezve, hogy ezzel tudják folytatni, le tudnak menni vidékre, vagyis a megyeszékhelyekről el tudnak indulni a kisebb településekre. Hozzátette, a Fidesz szlogenjeinél is egyszerűbb üzenetekre van szükség, hogy ne zavarják össze a választókat se Budapesten, se pedig vidéken – számolt be az MTI.

Kétfarkú őrkutya figyeli a közbeszerzéseket

A „2022-es kampánypénztékozló kennelből” kiszabadult a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közbeszerzés-figyelő kutyája, a Tender Watchdog. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a viccpárt nagyon is gyakorlatias lépést tett a közbeszerzések kontrollja felé azzal, hogy összegyűjtötte és ellenőrizhetővé tette, mire költi az állam és az önkormányzat az adóforintokat.

A TÉRKÉPRE VITT KÖZBESZERZÉSEK KÖNNYEN ÁTTEKINTHETŐVÉ ÉS ELLENŐRIZHETŐVÉ VÁLTAK, MERT A KIÍRÁSTÓL EGÉSZEN A PÁLYÁZAT GYŐZTESÉNEK KIHIRDETÉSÉIG EGY KATTINTÁSSAL NYOMON KÖVETHETŐEK.

Az adatok nyilvános adatbázisból, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerből származnak. A Tender Watchdog névre keresztelt gyűjtőoldal segítségével mostantól bárki e-mailes értesítést kaphat a jövőben kiírt közbeszerzésekről vagy arról, hogy ki nyerte el a beírt keresési feltételeknek megfelelő tendereket.

A Kutyapárt a választási kampányban megfogalmazott komolytalan vállalásai mellett (például „30 évre csökkentjük a nyugdíjkorhatárt!”) két fontosnak ítélt kérdésben részletes javaslatcsomagot tett le az asztalra. Az egyik épp a közbeszerzések rendszerét gombolná újra, míg a másik az átláthatóság növelését célozta meg.

(Borítókép: Nagy Dávid. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok