Index Vakbarát Hírportál

Kiránduló óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy sofőr Szentendrén

2022. április 7., csütörtök 11:52

Baleset történt Szentendrén csütörtök reggel: egy óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt egy kisteherautó, majd büntetőfékezett előtte.

A rendőrség szerint a vétkes sofőr egy kisteherautóval Budapest felé, a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Dobogókői útról, és eközben egy autóbusz elé akart besorolni, de ez nem sikerült neki. Később azonban megelőzte a buszt, és akkor a külső sávba visszatérve beletaposott a fékbe.

Mindezt a rendőrség szerint egy szemtanú is megerősítette, aki azt is elmondta: a buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött. A külső sávban, a kisteherautó előtt közvetlenül semmilyen jármű sem közlekedett, tehát a fékezést semmi sem indokolta – tették hozzá.

Az óvodásokat szállító autóbusz elején és hátulján is kint volt a „Gyermekszállítás” felirat. A buszon 40 kisgyermek, 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében kirándulni. A 3 és 6 év közötti gyermekeknek és kísérőiknek csak azért nem esett bajuk, mert mindnyájan használták a biztonsági övet.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ellen az 50 éves, pilisvörösvári illetőségű férfi ellen, aki a kisbuszt vezette, és azonnal bevonták a vezetői engedélyét is. A gyanúsított nem tett vallomást az ügyben, mindössze annyit mondott: nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Rovatok