Index Vakbarát Hírportál

Vitray Tamás elmondta, miért hagyott fel a tévézéssel

2022. április 7., csütörtök 09:26

Interjút adott Vitray Tamás, amelyben elmondta: a televíziózás mára nagyon átalakult az ő idejéhez képest, és nem irigyli a mai tévéseket, mert szerinte nagyon nehéz dolguk van.

Az ismert műsorvezető még tavaly ősszel, Friderikusz Sándor podcastjában mondta el: úgy döntött, hogy végleg felhagy a televíziózással. Most a Story magazinnak nyilatkozva részletesebben is kifejtette, hogy miért döntött így.

„Az elmúlt hatvannégy év televíziózása nagyon szép, nagyon jó volt, de elég is volt. Erre az emberek emlékezhetnek olykor. Sokan megszólítottak, hogy rég láttak, miért nem vagyok a képernyőn gyakrabban” – mondta a riporter.

Akkor döbbentem rá, hogy a távollétem jobban hat, mint a jelenlétem. Ha látnak, lehet, hogy azt mondják, ez a Vitray is megöregedett. De így, hogy már nem vagyok és nem leszek képernyőn, talán azt kérdezik, miért nem látnak gyakrabban

– fogalmazott Vitray Tamás, hozzátéve: manapság már ritkán néz tévét, mert vigyáznia kell a szemére, „de amit lát, az eléggé egysíkú”.

A műsorvezető az interjúban arra is kitért: úgy látja, hogy a televíziózás világa mára nagyon megváltozott az ő idejéhez képest.

Beszabadult a pódiumtévézés. Villog a díszlet, hiába trükköznek, a szereplők elvesztették civil mivoltukat

– mondta, és azt is kifejtette, hogy korábban még a műsorvezető előnyben volt a nézővel szemben, mert a helyszínről bejelentkezve többet tudott nála, mára viszont a digitalizáció, az információk terjedésének felgyorsulása miatt ez megfordult, és „a néző került fölénybe a riporterrel szemben”.

Nem irigylem a mai tévéseket, borzasztóan nehéz dolguk van

– tette hozzá Vitray Tamás. A műsorvezető végül arról is beszélt, hogy az ő idejében szerinte a televíziónak még másfajta kapcsolata volt a nézőkkel is, akkor még sokkal családiasabb volt a televíziózás. Ma már ezzel szemben szerinte a televízió olyan, mint egy hivatalos szerv, eltűnt mögüle a családiasság, és nincs olyan kapcsolata a nézőkkel, mint régen volt.

(Borítókép: Vitray Tamás 2017. október 31-én. Fotó: Czimbal Gyula / MTI)

Rovatok