Index Vakbarát Hírportál

Új eljárásrendet adott ki Müller Cecília

2022. április 8., péntek 13:30

Örvendetes lenne, ha az új szabályozás a hatodik hullám statisztikáinál is érvényesülne, írja a közleményében a tiszti főorvos.

A fővárosi és megyei kormányhivatal, a járási (fővárosi, kerületi) hivatal népegészségügyi feladatot ellátó szervezeti egységei, valamennyi egészségügyi szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltató, bentlakásos szociális otthon vezetői és munkatársai, valamint óvodaintézmények vezetőinek adott ki új eljárásrendet Müller Cecília.

Kásler Miklós miniszter kezdeményezésre tették közzé a Hivatalos Értesítőben.

Az új eljárásrend kihangsúlyozza, hogy a nyilvántartási rendszerbe a háziorvosnak vagy a fekvőbeteg-ellátó intézménynek precízen be kell jelentenie, és naponta 14 óráig aktualizálnia kell, ha

Az országos tiszti főorvos a közleményben beszél a Covid-betegek elkülönítésének kritériumairól, a közösségbe való visszaengedésükről, a karantén feloldásának feltételeiről, valamint a PCR-vizsgálatot végző laboratóriumok kötelezettségéről a teszteredmények feltöltését illetően. Kihangsúlyozza, 

ha egy óvodában fertőzés történik, azonnali hatállyal kötelesek a vezetők az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) jelenteni. Az iskolás gyerekeknél a háziorvos jelenti be.

Müller Cecília megerősítette:

A járványügyi megfigyelés időtartama az elkülönítéstől számított 7 nap, illetve a karantén 5. napján végzett antigéngyorsteszt, negatív eredménye esetén az elkülönítéstől számított 5 nap.

Rovatok