Index Vakbarát Hírportál

Mérő László: Az én agyam van átmosva a budapesti propagandával

2022. április 8., péntek 21:28

A matematikus szerint a szavazás ellenőrzésére szánt pénzt és energiát inkább arra kellett volna fordítani, hogy kitalálják az ellenzék mondanivalóját.

Mérő László matematikus Sárazsadányban volt szavazatszámláló. Ekkor jött rá arra, hogy nem az ő agyuk van átmosva a Fidesz-propagandával, hanem az övé van átmosva a budapesti propaganda által, hogy csupa agymosott, fogatlan, buta emberrel fog találkozni – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Bennük is éreztem, hogy vannak előítéletek irántunk, hogy mit keresünk itt, lejövünk Pestről, 260 kilométerről, de ezt egy percig sem mondták hangosan, és egy idő után nem is éreztem. Tehát elkezdtünk együttműködni, elkezdtünk időnként beszélgetni is

– idézte fel Mérő László, aki azért ment szavazatszámlálónak, mert négy éve sokan állították, hogy elcsalták a választást, ikszeltek az emberek helyett. Úgy látta, ezek miatt fontos, hogy ott legyenek minden egyes szavazókörben.

„Tényleg ott voltunk mindenhol, és döbbenten láttuk, hogy akkor se lett volna csalás, ha nem vagyunk ott. Egyszerűen csak így gondolták” – mondta Mérő László. Szavazatszámlálónak az ellenzéki pártok képviseletében több mint húszezer ember jelentkezett, akik maguk vállalták a feladattal járó költségeket.

Most sok százmillió forintos értéket lőttünk el a semmibe. Sok százmillió forintos értéket arra pazaroltuk el, hogy meggyőződjünk róla, hogy ott a szavazófülkékben nincs csalás. Ezt tudhattuk volna előre, ha egy icipicit megbízunk, és elhisszük azt, amit látunk. Ezt a pénzt, lelkesedést és energiát szánhattuk volna arra is, hogy kitaláljuk, hogy mi mondanivalója legyen az ellenzéknek, ami sokakat vonzani tud. Ehelyett arra szántuk, hogy ezt a butaságot, hogy el van csalva a választás, megcáfoljuk

– mutatott rá Mérő László.

Hozzátette: Sárazsadányba bármikor szívesen megy, de szavazatszámlálást nem vállal már.

Rovatok