Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor: Az ellenzék 20 éve nem találja Orbán Viktor ellenfelét

2022. április 8., péntek 12:01

Több alkalommal is vitát generált az elmúlt években a Fideszben és a polgári oldalon Navracsics Tibor személye és kijelentései, így a korábbi miniszter és uniós biztos komoly legitimációs erőnek tartja a Veszprém megye 3-as számú választókerületében nyert egyéni mandátumát.

A kormánypárti politikus a Karc FM műsorában is elismételte, amiről az Indexen beszámoltunk, tudniillik azt, hogy számított a saját és a pártja győzelmére, ennek mértéke azonban mindkét esetben meglepte.

Navracsics Tibor a jövőjét firtató kérdésre úgy fogalmazott, hogy az egyetemi elkötelezettségei mellett kellő kihívást és feladatot ad számára a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program koordinálása, valamint az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónáért felelős kormánybiztosi poszt, így

nem készül kormányzati szerepre, az Országgyűlésben a választókörzetének érdekeit fogja képviselni.

A Fidesz–KDNP választási sikeréről szólva Navracsics Tibor kijelentette, hogy az ellenzék az elmúlt 15-20 évben nem találja Orbán Viktor ellenfelét, mivel a miniszterelnök komoly karizmával és politikai vezető szereppel rendelkező személyiség, így a baloldali pártok nem tudnak vagy nem akarnak felépíteni egy olyan embert, aki méltó kihívója lehetne, vagyis

a politikai vezető hiánya vagy ennek a ténynek a nem felismerése okozza a baloldal sorozatos vereségét.

A politikus szerint az orosz–ukrán háború és a konfliktushoz való viszony is egyértelműen hatott az április 3-i eredményre. A kormánypártok február 24-től egyértelmű kommunikációjukkal a béke pártjára helyezkedtek, míg az ellenzék miniszterelnök-jelöltje összevissza beszélt ebben az ügyben is.

(Borítókép: Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos a  programsorozat keretében megújuló veszprémi vár felújításának részleteiről tartott sajtótájékoztatón 2022. február 4-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok