Index Vakbarát Hírportál

Csaknem negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány

2022. április 8., péntek 13:42 | aznap frissítve

A Kuratórium döntésének értelmében végül 66 pályázat részesült pozitív elbírálásban, mintegy 250 millió forint értékben.

Csaknem negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány. Az első negyedévben benyújtott mintegy 173 pályázó összesen 1 milliárd 270 millió forint támogatást igényelt a Mészáros Csoport alapítványától.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

Az idei első negyedévben beérkező 173 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló Bírálóbizottság javaslatára a Kuratórium 16 magánszemély 32,5 millió forintos, valamint félszáz civil és nonprofit szervezet 216,8 millió forintos támogatásáról döntött. 

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Ezért az alapítvány a maximálisan támogatható 10 millió forinttal segíti a többi között

Az alapítvány kulturális és sporttémájú pályázatokat is támogat:

A legtöbb pályázat a kelet-magyarországi régióból érkezett, az alapítvány által támogatott programok azonban az ország valamennyi térségére kiterjednek. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója az első negyedéves pályázati elbírálások kapcsán leszögezte:

Óriási érdeklődés övezte a Pro Filii Alapítvány által nyújtott pályázati lehetőséget a civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek részéről, amely egy pozitív visszaigazolása azon tulajdonosi döntésnek, hogy alapítványi keretek közt valósítjuk meg a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét. Több mint egymilliárd forinttal haladta meg az igénylések összértéke a rendelkezésünkre álló negyedmilliárd forintos keretet, amely azt jelzi, a Mészáros Csoporthoz hasonló hazai vállalatoknak óriási szerepe van a helyi és országos hatáskörű civil közösségek megtartásában és segítésében

– húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben az Alapítvány Bírálóbizottságának elnöke is.

Április harmadikától megnyílt a Pro Filii Alapítvány második negyedéves időszakára vonatkozó pályázati felület. A pályázatokat továbbra is kizárólag elektronikus úton (online), az alapítvány weboldalán keresztül lehet beküldeni, az idei II. negyedévre vonatkozóan június 15-ig. A pályázati keretösszeg ezúttal is 250 millió forint. A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információk a www.profilii.hu internetes oldalon, a Pályázati kiírás menüpont alatt érhetőek el.

Rovatok