Index Vakbarát Hírportál

Körözött bűnözőt fogtak a budapesti villamoson

2022. április 10., vasárnap 15:28

Szerdán a budapesti 50-es villamoson elfogtak a rendőrök egy férfit, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt köröztek.

A rendőrség beszámolójában azt írták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a közösségi közlekedési eszközökön tartanak rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében.

Ennek az együttműködésnek a keretében vizsgálódtak szerdán az 50-es villamoson és annak megállóhelyein is.

Ekkor fogták el és állították elő a körözött férfit. 

A rendőrség közölte azt is, hogy az ellenőrzés ideje alatt közterületen történt alkoholfogyasztás miatt szabálysértési feljelentést tettek egy villamoson utazó és öt, megállóban tartózkodó emberrel szemben. Ezenkívül egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki amiatt, hogy egy ember nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át az úttesten.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezelik a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak – írta a rendőrség.

Rovatok