Index Vakbarát Hírportál

Kimentették a férfit a rendőrök a viharos Balatonból, kattant a bilincs

2022. április 11., hétfő 17:49

A balatoni szezon még el sem kezdődött, de az első tavaszi vízi mentésnél máris segédkezniük kellett a rendőröknek.

Két csónakos is elsodródott a Balatonkenese előtti vízterületen az erős, viharos szél miatti hullámzásban, és hiába eveztek, nem tudtak partra jutni – számol be az esetről a SONLINE Somogy megyei Hírportál.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki munkatársai is bejelentést kaptak, és a bajba jutottak segítségére siettek. 

A helyszínre érve a kimerült férfiak a megérkező rendőröknek elmondták, hogy a kikötőből az egyik csónak elszabadult, és egy másikkal indultak, hogy a partra vontassák, de a szélviharban elsodródtak, és a tervük meghiúsult.  

A viharjelzésről

Az igazoltatáskor kiderült, hogy az egyik férfit körözte a hatóság bírság meg nem fizetése miatt, ezért a kikötőbe vontatás után a 24 éves zalaegerszegi férfit a balatoni vízi rendőrök segítségével előállították a balatonkenesei rendőrőrsre.

Mentse el telefonjára az 1817-es segélyhívó számot!

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek, vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Rovatok