Index Vakbarát Hírportál

Így lesznek nyitva a patikák húsvétkor

2022. április 12., kedd 11:54

Ügyeleti rend szerint lesznek nyitva a gyógyszertárak a húsvéti hosszú hétvégén – tájékoztatta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-t.

A gyógyszerhatóság felhívta a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.

Április 15-én (nagypénteken), április 17-én (húsvétvasárnap) és április 18-án (húsvéthétfőn) kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják majd a gyógyszerellátást. 

Április 16-án, nagyszombaton viszont a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem csak a szokásos szombati, illetve pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat lesz elérhető ezeknél.

Mindezek mellett a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Fel kell tüntetni továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy megyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

(Borítókép: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok