Index Vakbarát Hírportál

Bende Balázs távozik a köztévéből

2022. április 12., kedd 13:37

Távozik a közszolgálati televízióból Bende Balázs – tudta meg a Magyar Hang. A lap kereste az újságírót, aki az MTVA sajtóosztályához irányította őket.

Bende Balázs az utóbbi években az M1 külpolitikai szerkesztőjeként vált ismertté. Több alkalommal jelentkezett önálló jegyzetekkel és nyíltan kiállt a kormány támogatása mellett.

Három éve nagy vihart kavart egy kiszivárgott felvétel, amelyen az újságíró a közmédiában uralkodó állapotokról és a tájékoztatás mikéntjéről beszélt a munkatársak előtt. Egyebek mellett közölte, hogy az MTVA-nál nem az ellenzéki összefogást támogatják. Kijelentette:

Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza. Akit nem ér váratlanul, azoknak az a kijelentés sem lehet váratlan, hogy az intézmény, ha támogatja, az azt jelenti, hogy ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés.

Az ominózus felvételeken hallható kijelentések miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem indított vizsgálatot. Arra hivatkoztak, hogy jogalkalmazóként nem vizsgálhatják, mi hangzott el egy szerkesztőség ülésén, csak a megjelent médiatartalmakat ellenőrizhetik.

(Borítókép: Bende Balázs 2013. június 14-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)

Rovatok