Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymilliárd forint értékű hamis valutát rendelt külföldről egy budapesti férfi

2022. április 14., csütörtök 09:02

A rendőrség pénzhamisítással gyanúsítja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki az elmúlt két évben összesen több mint egymilliárd forintnak megfelelő amerikai dollárt, illetve eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül, írta meg honlapján a rendőrség

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények alapján a bankjegyutánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban az azokat nem ismerők számára megtévesztőek lehetnek.

A fővárosi nyomozók 2022. április 5-én a 46 éves F. György lakóhelyén kutatást tartottak, amely során több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű USA dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

A „milliárdost” a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. György a gyanúsítás ténye ellen panasszal élt, ám érdemi vallomást nem tett, szabadlábon védekezik.

Rovatok