Index Vakbarát Hírportál

Egy budapesti aluljáróban megkéselték, nyolc órával később támolygott be a kórházba

2022. április 16., szombat 20:17

Életveszélyes állapotban támolygott be a Heim Pál Gyermekkórházba egy 34 éves férfi. Az eset egy hete történt, a rendőrség szombaton tette közzé a részleteket. A sérült férfi csak annyit tudott mondani, hogy néhány órával korábban megkéselték az egyik budapesti aluljáróban – tudta meg az RTL.

A 34 éves férfi alig tudott menni, görnyedten kért segítséget múlt szombaton a Heim Pál kórházban. Mielőtt megműtötték, azt mondta, egy aluljáróban késelték meg. 

A nyomozók részletesen feltérképezték a megkéselt férfi útvonalát, majd az áttörés április 13-án következett be, amikor a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon egy más bűncselekmény miatt kihallgatott férfiról kiderült, hogy ehhez az esethez is köze van

– mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az RTL-nek.

Mint kiderült, a kihallgatott 30 éves férfi és társa aznap éjfél körül az Üllői úton szemelte ki áldozatát, aki cigarettát kért tőlük. Ezt követően a Népligeti aluljáróba követték, majd a pénzét követelték, amit ő nem adott oda. A fiatalabb támadó akkor mellkason szúrta a férfit, és elvették 400 forintját.

A megkéselt férfi az aluljáró környékén maradt, de miután egyre rosszabbul lett, 8 órával később teljesen legyengült állapotban támolygott be a néhány száz méterre lévő kórházba.

Miután megszúrták a férfit, a két támadó menekülni kezdett. Alig 10 kilométer után a Róbert Károly körúton álltak meg. A gyanú szerint egy parkoló autót feltörtek, és elrejtették benne a kést, majd a kocsit felgyújtották. Az autó teljesen kiégett, a kést azonban megtalálták benne. A támadókat néhány napja el is fogták, rongálás miatt is eljárás indult ellenük. 

A megkéselt férfit jelenleg a Merényi kórházban kezelik, stabil az állapota. Az RTL információi szerint a késelés gyanúsítottja korábban több mint hat évig ült fegyházban közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt.

Rovatok