Index Vakbarát Hírportál

Figyelem, ezeken a vasútvonalakon pótlóbuszok járnak keddtől

2022. április 18., hétfő 20:09

Pótlóbuszok viszik az utasokat keddtől a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon pályafelújítás miatt. A menetrend ehhez igazodva több vonalon is változik – közölte a Mávinform.

Kedden és szerdán az InterCityk helyett Sárbogárd és Dombóvár, míg a személyvonatok helyett Szakály–Hőgyész és Dombóvár között szállítják pótlóbuszok az utasokat.

Csütörtöktől egészen április 25-éig az InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Simontornya és Szakály–Hőgyész, valamint Keszőhidegkút–Gyönk és Szárazd között járnak pótlóbuszok.

Április 26-ától május 22-éig az InterCity vonatok helyett Dombóvár és Pécs, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között viszik pótlóbuszok az utasokat.

A pályafelújításhoz igazodva változik a menetrend a Dombóvár–Gyékényes, a Pusztaszabolcs–Dunaújváros, a Dunaújváros–Rétszilas, a Székesfehérvár–Sárbogárd, a Sárbogárd–Bátaszék, a Dombóvár–Komló, a Dombóvár–Bátaszék, a Nagykanizsa–Pécs, a Szentlőrinc–Sellye, a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon is.

Más útvonalon is pótlóbuszok járnak

Szintén pályakarbantartási munkák miatt keddtől módosított menetrend szerint közlekednek majd a vonatok a Szombathely–Nagykanizsa vonalon, egészen április 30-áig.

A Mávinform közlése szerint Szombathely és Zalaszentiván között, illetve a Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió vonatoknál Szombathely és Zalaszentmihály–Pacsa állomás között pótlóbuszok viszik az utasokat.

Egyes vonatoknál eltérő menetrenddel és megállási renddel pótló gyorsjáratok is közlekednek. Zalaszentiván és Zalaszentlőrinc között a megjelölt menetrend szerint közlekedő összekötő járatról, illetve járatokra Zalaszentiván állomáson át kell szállni másik autóbuszra.

Rovatok