Index Vakbarát Hírportál

Háromnapos fesztivál indul a fővárosi állatkertben

2022. április 19., kedd 16:49

A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal – állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával – várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a Föld Fesztivál utolsó napján Samut, az egyéves kiselefántot is felköszöntik majd születésnapja alkalmából.

Az MTI értesülései szerint pénteken elsősorban az iskolásokat, az óvodásokat, a tanulmányi csoportokat, a hétvégén pedig a családokat várják a városligeti intézménybe.

A fesztivál során az állatkert tizenöt pontján lesznek programok délelőtt 10 órától délután 5 óráig. Emellett szombaton és vasárnap állatbemutatókkal és előadásokkal egészül ki a kínálat.

A programok többsége az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak.

Így lesz többek között méhészeti bemutató, ökobütykölde, az afrikai állatokat megismertető tematikus séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, moldvai tánctanítás, kínai kulturális bemutató és hennatestfestés is.

A látogatók többek között megtudhatják, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, és azt is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától.

Az állatkerti Légy ott! élményprogramok során látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fókamókával, merüléses cápaetetéssel várják a látogatókat.

A Föld Fesztivál harmadik napján, április 24-én, vasárnap köszöntik majd fel Samut, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Az esemény 13 órakor lesz az elefántok kifutójánál.

A részletes programkínálat az állatkert honlapján (www.zoobudapest.com) olvasható.

Rovatok