Index Vakbarát Hírportál

Talán mégis megérkezik a tavasz

2022. április 20., szerda 06:51

Szerdán a felhős időjárás mellett országszerte előbújik a nap. A nappali csúcshőmérséklet 13 és 17 fok között alakul, azonban estére mínusz 1 és plusz 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán újra melegebb időre számíthatunk, a fátyolfelhők mellett a napsütés országszerte jellemző lesz – számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délelőtti óráktól a Dél-Dunántúlon is felszakadozik a felhőzet, futó záporok kizárólag az Alföldön alakulhatnak ki. Kiemelik: az északi megyékben azonban megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet ezen a napon 13 és 17 fok között alakul. De késő estére akár mínusz 1 és plusz 7 fok közé is hűlhet a levegő.

A szolgálat jelentéséből kiderül, hogy a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, így Magyarországon nincs érvényben figyelmeztető előrejelzés szerdára. 

Az Időkép orvosmeteorológiájából megtudhatjuk, hogy ma sem érkezik front, de melegedés kezdődik, amit a melegfrontra érzékenyek megérezhetnek. Valamint a hideg reggelen még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, délelőtt pedig a hirtelen emelkedő hőmérséklet miatt alakulhat ki vérnyomás-ingadozás és rosszullét.

Rovatok