Index Vakbarát Hírportál

Szép napos idő lesz, csapadékra nem kell készülni

2022. április 21., csütörtök 06:43

Az ország délnyugati felén fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, amely időszakosan szűrheti a napsütést, míg északkeleten gomolyfelhős, napos idő valószínű.

Csapadékra estig biztosan nem számíthatunk. A délies irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő. A légmozgás mérsékelt marad. Talajmenti fagyok még előfordulhatnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A mediterrán ciklon miatt a mai napon még száraz, meleg levegő érkezik Magyarország fölé. A hét utolsó napjaiban viszont több hullámban kell esőre és zivatarokra számítani, ezzel párhuzamosan legalább az éjszakai fagyok megszűnnek. Délen, délnyugaton zivatar is kialakulhat. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik front, de a melegedés hatására a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél alvászavar, fejfájás, migrén és szétszórtság jelentkezhet. A megélénkülő szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki – írja az Időkép.

(Borítókép: Gauthier  /Los Angeles Times / Getty Images)

Rovatok