Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra

2022. április 21., csütörtök 17:10

Az éjszaka második felétől csapadékhullás kezdődik, a fátyolfelhőzet fokozatosan vastagszik és növekszik meg. Pénteken már több hullámban is csapadék érkezik, emiatt figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtök délután az ország délnyugati felében fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a fátyolfelhőzet, míg az északkeleten lévő gomolyfelhők naplementekor összeesnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint éjszaka tovább vastagodik a felhőzet, pénteken pedig többnyire már erősen felhős vagy borult idő lesz jellemző, azonban a felhőzet átmenetileg szakadozottabbá, gomolyosabbá válhat.

Délnyugat felől csapadékhullás kezdődik majd az éjszaka második felétől, később egyre nagyobb területen ered el az eső. Egy átmeneti szünet után a csapadék már záporok, zivatarok formájában érkezik a déli óráktól, ráadásul lokálisan egy-egy intenzívebb gócot nagy mennyiségű csapadék és jégeső kísérhet.

Csütörtökön többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a szél, pénteken ugyanakkor többfelé is megélénkül a keleties szél, de erős, viharos széllökések lehetnek a zivatarok környezetében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, de a kevésbé felhős részeken ennél hidegebb is lehet. 

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul. A déli, délkeleti területeken viszont magasabb értékek is előfordulhatnak.

Figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt

Pénteken több hullámban érkezik a csapadék, emiatt az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki. A hétvége további részében is sokfelé várható borús és hűvös idő – közölte az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapest mellett az alábbi megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt:

Rovatok