Index Vakbarát Hírportál

A Mi Hazánk máris szembefordult a kormánnyal

2022. április 22., péntek 14:18

Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi kabinetjének elnöke álságosnak tartja a kormány legújabb alkotmánymódosítási terveit.

Miután a pandémiával összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet május 31-én lejár, az Alaptörvény tervezett módosításával a kormány a veszélyhelyzet körét szeretné kibővíteni két új esettel: a humanitárius katasztrófával és a szomszédos országban zajló háborús konfliktussal.

A Mi Hazánk Mozgalom máris jelezte, hogy nem támogatják a veszélyhelyzet kiszélesítését célzó Alaptörvény-módosítást.

A koronavírus után új apropót keres a kormány, hogy rendkívüli jogrendben, korlátozások közt tarthassa az embereket, de a Mi Hazánk Mozgalom rávilágít annak álságosságára

– fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a parlamentbe végül hat képviselővel bejutó párt.

A közleményt név szerint jegyző Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom Honvédelmi kabinetjének elnöke arra is kitért, hogy szerinte a háborús veszélyhelyzet kihirdetése fegyveres készülődést is jelentene, amelynek diplomáciailag is rossz üzenete lenne.

Helyette inkább – érvel Novák Előd – a külföldi NATO-harccsoportokat Magyarországra beengedő kormányhatározatot kellene visszavonni, mert szerinte Magyarország katonai felvonulási területté tétele okoz igazi veszélyhelyzetet hazánkra nézve.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő cikkünket ITT találja.

Rovatok