Index Vakbarát Hírportál

Felhős marad a hétfő, több megyére is figyelmeztetést adtak ki

2022. április 25., hétfő 16:21

Megmarad estére a felhős idő, de kedden is gomolyfelhős, napos időre van kilátás. A meteorológiai szolgálat négy megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar kialakulása miatt, ahol a villámlás jelenthet majd elsődleges veszélyforrást.

Hétfőn a nap további részében gomolyfelhős idő várható, szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Estére többnyire összeesnek majd a gomolyfelhők, de egyes helyeken maradhatnak felhősebb körzetek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint ezzel együtt csökken a csapadékhajlam is, helyenként viszont még lehetnek záporok.

A Dunántúlon, valamint északkeleten felhősebb körzetek is lehetnek, máshol azonban gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Helyenként zápor is előfordulhat az éjszaka első felében.

Általában 4 és 10 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, az északi völgyekben azonban pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedden is gomolyfelhős, napos idő valószínű, nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délelőtt északkeleten lehetnek záporok, majd délután a délnyugati részeken alakulhat ki zápor, zivatar, estétől nyugat felől egyre több helyen fordulhat elő zápor.

Éjszaka mérséklődik a légmozgás, amely kedden némely helyen újból megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 22 fok között alakul.

Négy megyére figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint négy megyére is figyelmeztető előrejelzést adtak ki keddre. Ezekben a megyékben zivatar alakulhat ki, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat:

(Borítókép:  Lehotka László / MTI)

Rovatok