Index Vakbarát Hírportál

A magyar parlament felrobbantásával fenyegetőzött egy nő, letartóztatták

2022. április 25., hétfő 14:03

Letartóztatták azt a 40 éves bátonyterenyei nőt, aki korábban a magyar parlament felrobbantásával fenyegetőzött – közölte az ügyészség.

Az Indexhez eljuttatott közleményükben azt írták: a Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítványra tartóztatta le a nőt, aki

2021 decembere óta négyszer fenyegetőzött a segélyhívó vonalon azzal, hogy felrobbantja a Parlamentet vagy más épületeket.

A nő először december 4-én telefonált be a a 112-es segélyhívón, ahol először a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták. Ekkor a nő azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a segélyhívó központot.

Ugyanazon a napon, valamivel később ismét telefonált, akkor már azt mondta, hogy a Parlamentet robbantja fel. December 11-én ismét magához ragadta a kagylót, akkor megint az Országház, valamint a Szombathelyi Rendőrkapitányság felrobbantásával fenyegetőzött.

A negyedik alkalomra múlt hét pénteken, április 22-én került sor. Akkor a nő hajnalban intézett hívást, és megint a Parlament felrobbantásával fenyegetőzött. Ekkor az épületet átvizsgálták a hatóságok, és fokozott  beléptetési rendet vezettek be, de nem találtak bombát. Ennek az esetnek azonban már komolyabb következménye is lett:

A nőt őrizetbe vették.

Az ügyészség szerint a korábbi esetek után is kihallgatták már gyanúsítottként, de mivel ez sem tántorította vissza az újabb fenyegetésektől, most már az őrizetbe vétel mellett döntöttek. 

Hétfőn a Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – indítványt tett a gyanúsított letartóztatására is, amelyet a Salgótarjáni Járásbíróság el is rendelt egy hónapra – írta az ügyészség.

Rovatok