Index Vakbarát Hírportál

Napokig fosztogatták egy étterem raktárát Salgótarjánban, vádat emeltek ellenük

2022. április 27., szerda 10:14

Összesen 70 ezer forint értékben lopott húsárut, valamint italokat három személy az egyik salgótarjáni étterem raktárhelyiségéből még 2020 májusában. Az elkövetők ellen vádat emelt az ügyészség.

Vádat emelt a Salgótarjáni Ügyészség két salgótarjáni férfi és egy nő ellen, akik még 2020 májusában több napon keresztül fosztogatták egy ottani vendéglátóhely raktárhelyiségeit – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nógrád Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlottak az említett időszakban arra lettek figyelmesek, hogy az egyik salgótarjáni vendéglátóhely raktárai könnyen megközelíthetőek, és a behatolás ellen sincsenek kellően megvédve.

Ezután egy személyautóval több napon keresztül parkoltak le a vendéglő közelében, a mögötte futó vasúti sínek túloldalán. Innen aztán gyalog mentek a vendéglőhöz a hátsó, nyitott udvaron lévő, tárolásra használt helyiségek fosztogatása miatt.

Az elkövetők három alkalommal, összesen 70 ezer forint értékben loptak a raktárból húsárut, illetve üdítőt és szeszes italokat.

A salgótarjáni Járási Ügyészség emiatt üzletszerűen, folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat, míg az egyik vádlott esetében felfüggesztett, két társával szemben pedig végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Utóbbi két esetben az ügyészség 1 év 2 hónap, illetve 1 év börtönbüntetést jelölt meg mértékes indítványként. Társuk 8 hónap, végrehajtásban 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri cselekményét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet az ügyben. 

Rovatok