Index Vakbarát Hírportál

Nyugta helyett felhővel kell dicsérni a napot, helyenként az ég is megdörrenhet

2022. április 28., csütörtök 15:51

A nap hátralévő részében is megmarad a felhős, napos idő, míg a Tiszántúlon többfelé is előfordulhat eső és zápor. Pénteken is hasonló lehet az időjárás, kisebb záporok keleten valószínűk.

Csütörtökön a nap további részében főképp gomolyfelhős, napos idő várható. Késő délutánig viszont sok lesz a felhő az ország délkeleti harmadában, majd ott is szakadozni kezd a felhőtakaró – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint a Tiszántúlon, illetve a Duna–Tisza közének déli részén többfelé valószínű eső, zápor, de esetleg az ég is megdörrenhet. Máshol csak egy-egy zápor fordulhat elő.

Éjszaka kiderül az ég, de helyenként, főleg a Duna vonala menti összáramlásban a gyengén felhős részek is megmaradhatnak. A hőmérséklet délután 14 és 20, késő este 6 és 12 fok között alakul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között lesz, de az északkeleti völgyekben ennél pár fokkal hidegebb, akár gyenge fagy is lehet

Pénteken gomolyfelhős, napos időre van kilátás, keleten alakulhatnak ki jelentéktelen záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 3 és 8 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben ennél pár fokkal hidegebb, akár gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű.

Több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint négy megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt. A leírás szerint a villámlás jelent elsődleges veszélyforrást, de esetenként szélerősödés, illetve jégeső is előfordulhat

(Borítókép: Színes zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2022. április 25-én este. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok