Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos mégsem lesz a Momentum-frakció tagja

2022. április 29., péntek 16:18

Hadházy Ákos azután akasztotta össze a bajszát a Momentummal, hogy Fekete-Győr András előző este bejelentette: az eskütételig részt vesznek az Országgyűlés alakuló ülésén.

Nem sokkal az április 3-i országgyűlési választás után jelentette be a parlamentbe most először bekerülő Momentum, hogy frissen megválasztott országgyűlési képviselőik bojkottálják az Országgyűlés május 2-i, hétfői alakuló ülését.

Sőt Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője még nyílt levelet is írt Kocsis Máténak a hét elején, amelyben a fiatal politikus ismertette, hogy a Momentum csak öt feltétel teljesülése esetén hajlandó részt venni a parlamenti munkában. Erre jött válaszként Kocsis Máté, majd Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatójának kemény hangú kijelentése, mely szerint aki nem lesz ott május 2-án a parlament alakuló ülésén, nem viselhet semmiféle országgyűlési tisztséget.

A Donáth Anna által vezetett ellenzéki párt este kiadott egy közleményt, amelyben már azt írták, hogy a Momentum frakciója május 2-án leteszi a parlamenti esküt, ám bojkottálja az alakuló ülés érdemi részét. A Momentum-frakció képviselői a következők lesznek:

Tizenegyedik névként nem kerül oda tehát Hadházy Ákos, mert – mint az Alfahír kérdésére a Momentum megerősítette –

Hadházy Ákossal a jövőben nem egy frakcióban fogunk a NER lebontásán dolgozni, de közösen szeretnénk értékalapon, ügyek mentén továbbra is együttműködni, ahogyan ezt tettük az elmúlt években.

Azzal, hogy csökken a frakció létszáma a Momentum jelentős – milliós nagyságrendű – támogatástól esik el.

(Borítókép: Hadházy Ákos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok