Index Vakbarát Hírportál

Megalakult a Párbeszéd parlamenti képviselőcsoportja is

2022. április 29., péntek 19:47

A párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy megalakult a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőcsoportja.

A frakció Szabó Tímea javaslatára – a feladatok hatékony megosztása érdekében – a párt következő tisztújításáig Tordai Bencét választotta frakcióvezetőnek, a frakcióvezető-helyettesi pozíciót Szabó Tímea tölti be.

A frakció továbbá úgy döntött, hogy Szabó Tímea társelnöki mandátumának lejárta után,

a szeptemberi ülésszak megkezdésétől Szabó Tímea veszi át a frakcióvezetést, a frakcióvezető-helyettes pedig Tordai Bence lesz.

A Párbeszéd továbbra is elkötelezett a zöld-baloldali értékek hiteles képviselete mellett, és elsődleges feladatainak a helyi közösségek szervezését, az alulról építkező, mozgalmi politika megvalósítását, az elnyomott társadalmi csoportok képviseletét és egy rendszerkritikus program kidolgozását tartja.

A parlament alakuló ülése hétfő délelőtt lesz.

Egy interjúban Tordai Bence elárulta: a Párbeszéd a többi ellenzéki párttól külön indul el a 2024-es európai parlamenti választáson. A párt képviselője elmondta azt is, hogy a Párbeszédnek már megvan a listavezetője, Jávor Benedek, és a saját üzenete is.

(Borítókép: Tordai Bence 2022. április 27-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok