Index Vakbarát Hírportál

Molnár Zsolt: Az „Orbán, takarodj!” nem vezetett sehova

2022. május 1., vasárnap 16:13

Az „őfelsége ellenzéke” szerep elfogadhatatlan az MSZP számára, de a kétszer kettő lehet négy akkor is, ha Orbán Viktor mondja – jelentette ki Molnár Zsolt, a párt budapesti elnöke.

Lesz együttműködés a Párbeszéddel, de a közeljövőben nem a szoros szövetség az MSZP útja – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, parlamenti képviselő a Mandinernek adott interjúban.

Innovációra van szükségünk, még határozottabban kell megjelenítenünk a kisemberekkel mindig szolidáris, velük szót értő Horn Gyula által fémjelzett utat.

– fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve, az összefogás csak egy eszköz, a választási rendszerből fakadó kényszer, de ettől függetlenül az MSZP a következő időszakban is következetesen képviseli álláspontját és a baloldali alternatívát Magyarország jövőjéről.

A szocialista párt önálló, szociáldemokrata és baloldali közösség, nemzeti öntudattal, a határon túli magyarságért érzett és vállalt felelősséggel.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről szólva Molnár Zsolt elmondta, az MSZP már az előző parlamenti szavazáson, a főpolgármester-választáson és az előválasztáson is Karácsony Gergelyre voksolt. 

Nem a visszalépésben látom a fő problémát, úgy vélem, már az előválasztáson való indulása sem volt kellő mértékben megérlelt döntés eredménye. Ismerve Gergőt: míg a főpolgármesterséget valóban akarta, megküzdött érte, a kormányfőjelölti kampánnyal kapcsolatban az elejétől fogva volt benne némi távolságtartás. Mintha nem akart volna miniszterelnök lenni.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy ha valamiért hibáztatja Karácsony Gergelyt, akkor az az, hogy nem kellő meggyőződésből és elszántsággal indult el a jelöltségért.

 Az az út, hogy minél hangosabban kiabáljuk: »Orbán, takarodj!«, nem vezetett sehova.

Ebből az nem következik, hogy kormányzati javaslatokat a jövőben az MSZP meg fog szavazni, de ha a kormány megfogadná a szocialisták javaslatait, azt komolyan venné a párt Molnár szerint. Az „őfelsége ellenzéke” szerep elfogadhatatlan számunkra, de a kétszer kettő lehet négy akkor is, ha Orbán Viktor mondja – tette hozzá a szocialista politikus. 

Rovatok