Index Vakbarát Hírportál

Van egy jó és egy rossz hírünk: meleg lesz, de esni fog az eső

2022. május 2., hétfő 05:56

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Szórványosan várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a déli megyékben. A délkeleti, keleti, holnap az északkeleti szelet helyenként élénk zivatar térségében átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 11 fok között várható, az északkeleti völgyekben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 24 fok között alakul.

Szakadozott fátyolfelhőzet lesz felettünk, emellett gomolyfelhőkre is számíthatunk. Helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 11 fok között várható, az északkeleti völgyekben lesz hidegebb – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, kisebb eséllyel a déli megyékben. A keleti, északkeleti szelet helyenként élénk, zivatar térségében átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kiadták a figyelmeztetést

A meteorológiai szolgálat hétfőn tizenhárom megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést zivatar miatt. Az északnyugati megyékben nagyobb, másutt kisebb az esély, hogy a záporok mellett dörgés, villámlás előforduljon. Éjszaka már nem valószínű zivatar.

Hétfőn a déli óráktól nagyobb számban az ország északi felén ismét kialakulhatnak zivatarok. Egy-egy erősebb gócot szélerősödés (körülbelül 45-55 kilométer per óra), intenzív csapadék (nagyjából 15-20 milliméter), esetleg apró szemű (1 centiméternél kisebb) jég kísérhet.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn front nem lesz felettünk, a fülledt időjárás viszont sokak számára lesz megterhelő. Főként a szívbetegeknél lehetnek gyakoriak a keringési problémák, vérnyomáspanaszok, de rosszullét, légszomj is jelentkezhet. A melegedő időjárásra érzékenyeknél migrén, fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság továbbra is előfordulhat.

Rovatok