Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a riasztást, jéggel és viharos széllel jön az ítéletidő

2022. május 4., szerda 12:29

A késő délelőtti óráktól több helyen várható zivatarok kialakulása. Először az északi megyékben, majd az Alföldön is kialakulhat intenzív csapadék.

Először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd fokozatosan az északi megyékben, illetve az Alföldön is zivatarok alakulhatnak ki. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű jég is kísérheti.

Az előrejelzés szerint a csapadék környezetében átmenetileg viharos, akár óránkénti 60 kilométeres sebességet is elérő széllökések is lehetnek. Az esti órákban azonban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt, ami több északi járást, Budapestet és környékét is érinti, valamint Baranya megye egyes járásait.

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a maihoz hasonlóan jég és erős széllökések is társulhatnak.

Közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: a tegnapi naphoz hasonlóan ismét kezdenek egyre magasabbra törni a gomolyfelhők, amelyekből záporok, mostanra már zivatarok is kialakultak.

A következő órákban tovább fortyog a légkör, de éjszakára várhatóan csendesül időjárásunk

– írták bejegyzésükben.

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)

Rovatok