Index Vakbarát Hírportál

Új csomagolástechnológiával védi a környezetet a SPAR

2022. május 6., péntek 14:00

Mintegy 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel a tálcás húsáruk csomagolásához a SPAR-nál 2022-ben.

Megújította csomagolótechnológiáját a SPAR, amely így lehetőséget ad arra, hogy kevesebb műanyagra legyen szükség. Az új hústálcák sokkal vékonyabb anyagból készülnek, így a húsüzemben gyártott mintegy ötvenfajta tálcás termék, köztük a friss nyers húsok, a nyers és előkészített darált húsok, valamint a grillkészítmények

2022-ben 13,5 tonnával kevesebb műanyag felhasználásával

kerülnek a polcokra. A tervek szerint a közeljövőben a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyag mennyisége – közölte az üzletlánc.

Újrahasznosított alapanyagok

Az elmúlt években – fenntarthatósági törekvéseinek keretében – fokozatosan csökkentették a műanyaghulladékot új technológiák bevezetésével és a működés racionalizálásával. Egyes saját márkás tejek kupakjainak, tejfölök fedeleinek, illetve egyes zöldségek és gyümölcsök polisztirol- és plasztikcsomagolásának mellőzésével, valamint a saját márkás étolaj flakonjának cseréjével több mint 25 tonnás műanyagcsökkentést értek el.

Bővül a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálat is, egyre több gyártott vagy forgalmazott termék készül újrahasznosított alapanyagból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagból, köztük cukornádból, fából, papírból.

Rovatok