Index Vakbarát Hírportál

Szemetet szedni mentek, egy pénzzel teli táskát találtak Békésszentandráson

2022. május 7., szombat 19:46

Egy pénzzel teli táskát találtak Békésszentandráson azok az önkéntesek, akik szemetet szedni indultak. Mint utóbb kiderült, a táska egy idős brit férfihoz tartozott, aki még több mint egy évvel korábban stroke-ot kapott, és akkor hagyta el a tulajdonát, amelyet nemrég sikerült visszaadni neki.

A békésszentandrási önkormányzat képviselője, Major Attila szervezett szemétszedési akciót néhány hete a város bel- és külterületén. A szemétszedés közben a képviselő lánya egy gazzal benőtt területen talált rá egy hátizsákra, amelyben mintegy kétmillió forintnak megfelelő készpénz volt angol fontban.

Ezenkívül a táskában volt még egy telefon, egy tablet, valamint néhány okmány is. A zsákot először a helyi rendőrkapitányságra vitték, ahonnan a békésszentandrási önkormányzat értéktárába került.

A hátizsákban lévő okmányok alapján kiderült, hogy egy 80 éves brit férfi, Terrence William Andrews lehet a tulajdonos. A férfival nagy nehezen sikerült felvenniük a kapcsolatot, és kiderült, hogy ingatlant szeretett volna vásárolni Magyarországon. E célból járt Békésszentandráson is, amikor a település határában sétálva stroke-ot kapott. 

Mentővel kórházba szállították, a táska azonban a helyszínen maradt.

Utána a táskája több mint egy évig pihent az árok szélén, míg meg nem találták. A hátizsákot és tartalmát végül Lesfalvi Balázs, Békésszentandrás alpolgármestere vitte vissza az angliai Lutonba, mivel az idős férfi a stroke-ból még mindig nem épült fel teljesen.  

A brit férfi a beol.hu beszámolója szerint azt mondta: nagyon hálás ezért, és köszöni a békésszentandrási embereknek, hogy megtalálták és visszajuttatták az értékeit, mert az egész élete ebben a táskában volt. 

Rovatok