Index Vakbarát Hírportál

Marad a nyárias idő, néhol jég is eshet

2022. május 8., vasárnap 06:26

Érdemben a késő délutáni órákban kezd el csökkenni a magasszintű felhőzet, emellett gomolyfelhők is képződnek, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A délnyugati megyékben lehetnek erősen felhős területek. Késő délelőttől az esti órákig elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Szélerősödés a zivatarok környezetében előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 10 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjjel az ország nagy részén kiderül az ég, de elsősorban a déli megyékben maradhatnak felhősebb körzetek. Egy-egy zápor az ország középső részein előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 7 és 13 fok között alakul majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a késő délelőtti óráktól kezdve van esély zivatar kialakulására, először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd a Dunántúl északi felében, valamint az alföldi területeken. A zivatarokat intenzív csapadékképződés erős, akár viharos széllökések, valamint apró szemű jég is kísérheti.

(Borítókép: Színes zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2022. április 25-én este. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok